Un coborîș nu înseamnă neapărat că ești învins..

În dimineața de 25 iulie, în ziua cînd am scris ultima postare pe blog, am început ultima, ce-a de-a 3 rundă de chimeoterapie din tratament. Cu zîmbetul larg deschis, cu multă speranță și optimism eram gata să încep runda, care se anunța a fi cea mai scurtă ca durată și cea mai ușoară. De ce ușoară? Pentru că trecusem deja, o dată de efectele adverse de la fiecare tip de medicament, ce urma să-mi fie administrat în această rundă și eram sigură că îmi va fi foarte ușor să fac față tratamentului de astă dată.

Nu trecuseră nici 2 săptămâni depline, cînd corpul meu a început să-mi dea de știre că, sunt curajos și plin de frici, sunt puternic și fără de puteri și toate astea le simțeam în același timp. Panica, anxietatea și într-un sfîrșit depresia nu se lăsase mult așteptate. Atunci înțelesesem, cel mai bun prieten și partener în lupta mea, corpul meu, de această dată e obosit, iar lupta va urma numai dacă-l iau în brațe și pornesc mai departe fără să contez prea mult pe puterea lui.

M-am hotărât cu greu să scriu asta pe blog, dar am simțit necesitate să transmit acest mesaj celor care îmi scrieți și mă întrebați cum fac eu față tratamentului, care e secretul meu, cum de reușesc eu să rămân pozitivă și de unde iau forțele necesare pentru luptă. Adevărul e că și eu am avut momentele mele de coborîre, durere și disperare în timpul tratamentului, dar mă strădui să nu mă focusez pe ele.

Comunicînd cu cîteva persoane care mi-au devenit poate cei mai apropiați prieteni, persoane care trec prin aceeași situație ca și a mea. Avînd posibilitatea de a glumi și de a vobi sincer despre lucruri prin care trecem, lucruri care poate numai noi înțelegem cu adevărat cît ne dor și cît ne costă, găseam motivarea, inspirația și puterea să mai trec peste încă o încercare din tratament. Uitați-vă în jurul vostru, nu vă fie rușine să vă apropiați de cineva din secție care considerați că face față tratamentului mai bine ca dvs. Eu de exemplu, am înțeles că cu adevărat mă poate ajuta și inspiră în acest moment doar cineva care trece sau a trecut cindva prin lupta cu cancerul.

De la cineva am învățat să mă ridic după chimeoterapie din pat și să mă plimb, să mă comport ca și cum nimic neobișnuit nu s-a întîmplat, să rîd și să dansez pînă simțeam că nu mai pot de oboseală, de una foarte plăcută. De la altcineva am învățat cum să-mi găsesc cea mai importantă motivare de a învinge lupta și anume să mă focusez pe îndeplinirea celor mai mărețe și îndrăznețe visuri ale mele. Am învățat că oameni ca mine mai sunt și atunci a dispărut sentimentul singurătății. Am învățat că am dreptul să fiu autentică și în momentele grele am dreptul să strig, să plîng, să mă ascund sub plapumă. Am învățat să-mi dau timp, să-mi accept slăbiciunile, să le cuprind și să le las să plece.

Încă o forță destul de puternică sunt oamenii care luptă pentru binele tău, care te iubesc necondiționat și care sunt gata să facă prioritatea numărul unu din necesitatea ta de moment, doar ca să te vadă fericit. Focuseaza-te pe dragostea, grija și bunătatea lor, crede-mă asta îți oferă o mare putere să mergi mai departe.

A fost cea mai grea periodă din tratamentul meu, slăbirea corpului și durerile m-au dus în locuri unde nu mi-am dorit niciodată să ajung. În locuri întunecate, pline de frici și singurătate. Dîndu-mi timp destul, am așteptat cuminte ca să-mi plîng toate scîrbele, ca să-mi întîlnesc și să-mi cunosc toate fricile. După care am înțeles, un coborîș nu înseamnă neapărat că ești învins. Și am decis să merg dupa mine în acele locuri întunecate, m-am căutat și m-am găsit, ce-i drept tare pierdută, dar m-am găsit și asta era tot ce conta cu adevărat în acel moment.

De ce găsit și nu regăsit? Pentru că Elena de acum este cu totul o altă persoană decît cea înainte de maladie. Tot căutăm ceva tangențe dintre cea de acum și cea din trecut și disperată nu găseam. Am învățat că tristețea și depresia erau cauzate de agățarea permanentă de mine, cea din trecut. Cu ajutorul unui suflet drag, m-am luminat și am înțeles că problema adevărată nu e faptul că m-am schimbat, ci faptul că nu știu cum să trăiesc cu noua EU. Am învățat să o iau încet, zi de zi. Am înțeles că schimbările spre bine, ce sunt cu adevărat importante, nu vin din senin și de nicăieri ci printr-o muncă colosală, zi de zi cu tine. O muncă însoțită de o credința și o dragoste de viață, ambele sincere, pure și imense.

Drumul meu spre autocunoaștere și descoperire continuă, dacă te regăsești în această postare și parcurgi și tu același drum, lasă mai jos în comentariu propria ta rețetă de motivare și fericire. Poate așa reușim să ne ajutăm reciproc.

greece-420

Cu mare, mare drag de voi

signature_black

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Anunțuri

7 gânduri despre „Un coborîș nu înseamnă neapărat că ești învins..

 1. Elena, te-am cunoscut fotograf, dar te-am descoperit ca om prin scrierile tale pe blog… Cât de luminată ești, cât de modestă și corectă ești…
  Tu inspiri! Acum, stau în pat. O banală viroză a acutizat sinuzita mea renală și stau acum cu nasul înfundat, dureri de cap și febră. Nu pot face nimic, că vezi Doamne am răcit și mă simt aiurea. DAR! Am citit postarea ta și mi-e rușine față de mine! Mi-e rușină când înțeleg că viața nu trebuie complicată, sunt situații muuult mai grele din care oameni ca tine știu să iasă, să lupte, să se descurce…
  Ideea de a scrie pe blog este una salutară, draga mea. Să știi că ești un clopot de alarmă pentru noi, cei care ne supărăm pe soartă, pe micile erori ale vieții… Tu vii cu o postare de acest gen și ne trezești la viață! Dacă tu, o fire firavă la prima vedere ai conservat și născut atâta putere – atunci vor putea și alții! Ești un exemplu de viață!
  Nu uita să scrii…

  Apreciat de 1 persoană

 2. Domnul sa te binecuvinteze sufletel pur si frumos si sa-ti dea putere dea trece aceasta lectie de viata si de ati indeplini toate visele marete!
  Esti un exemplu pentru noi toti si iti multumim ca imparti gandurile si intelepciunea ta !! ❤️

  Apreciat de 1 persoană

 3. Succese mari îți urez Elena… mi-ai facut pozele de la nuntă și mai înnebunit cu rezultatele!!! Dar cuvintele tale sunt mai aproape de cit crezi! De 2 ani și jumătate lupt si eu cu o viață…nu a mea dar cu celui pe care i-am dato… E a copilului meu..luptăm si noi zilnic…si trecem zilnic prin acele coborâșuri… foarte rar avem si niste rezultate! La fel mam tratat de la cei care trec ca noi prin ceva similar! Sper ca viața sa ne dea a doua șansă pentru că merităm să fim fericite și împlinite!

  Apreciat de 1 persoană

 4. Bafta multa si daca ai nevoie de noi doar scrie si noi venim!! tu doar spune!!
  P.S eu chear cred ca cei ca tine sunt alesi sa mearga pe acest drum pentru a fi o lectie pentru multi, cei sanatori si inconstienti! tu om special bafta multa!

  Apreciat de 1 persoană

 5. Lenuta… cu 8 ani in urmă am trecut si eu prin 2 intervenții chirurgicale, 4 cicluri de chemioterapie, 33 de radioterapie, intr-un cuvânt, toate de dragul unui cancer mamar. După fiecare procedură îmi ziceam că ceea ce nu ma omoară, mă face mai puternică. Trebuie! să fim pozitivi. Bravo ție ca ai avut curajul sa scrii despre durerea ta pe blog. Avusem si eu un impuls, dar pînă la urmă am depasit totul în intimitate… iar despre boala mea vorbeam în glumă. Deocamdată sunt încă aici, pe pământ. Am depasit încercarea destinului. Si sunt mai motivată ca nicicând. Pentru ca am de crescut un pui de fetiță.
  Forță, însănătoșire si binecuvântare tie!!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s