Scrisoare deschisă pentru tine

Aceasta este o scrisoare deschisă pentru cei care au decis să fie altfel, pentru cei ce au decis să lupte.

Am să încep printr-un mic exemplu, real, prin care sunt sigură ca foarte mulți din noi am trecut. Imaginați-vă o casa frumoasă, comfortabilă, armonioasă în care trăiți fericiți și împliniți. La un moment dat, din oarecare motive, ați început a pleca de acasă, fie vacanțe, serviciu, în alt oraș, în altă țară. Plecările devin atît de dese  că abia de reușiti să reveniți acasă o data la 3 luni, jumătate de an, un an, doi..etc. Și de ea nimeni nu are grijă, ce se întîmpla atunci cu locușorul vostru deosebit? Începe să se prăfuiască, să crească bururiene, o duzina de buruiene în jurul ei, să crape prin colțuri apoi pereți, să se întunece de la ferestrele care de la atâta  murdarie, demult  nu mai lase să intre soarele și într-un final casa se distruge într-un întuneric amorțit.

 Corpul nostru este casa noastră și exact ca în exemplul de mai sus, maturizîndu-ne noi tare des începem să-l părăsim, să-l ignorăm. Alegem să plecăm din noi cînd începem să prioritizăm lucrurile ce lucrează în defavoarea noastră. Cînd alegem să rezolvăm urgențele de la serviciu pînă la miez de noapte, pierzînd astfel cele mai importante ore de somn, cînd alegem să trăim fiecare neplăcere apărută în viață noastră ca pe o dramă a secolului, creînd astfel emoții neplăcute ce generează diferite reacții chimice în corpul nostru. Reacții mai puțin sănătoase. Alegem să fim deranjați de orice fleac întîlnit în oraș, pe stradă, de orice discuție negativă din transportul public. Prinși în această rutină și purtați de pendulul negativ al acestei societăți nici pe o secundă nu ne gîndim că ar fi momentul să schimbăm ceva.

_MG_0268

Ce-ar fi să ne oprim și să vedem că am fost atît de absenți de acasă că nici nu am observat cum a crescut buruiana oboselii, negativității și tristeții în noi. Că ochii ne-au fost atît de întunecați de cele văzute la televizor, pe rețelele de socializare că demult soarele nu a mai răsărit în noi. Că ne-am prăfuit atît de tare sufletul cu orice mărunțiș de emoție negativă trecută în fugă pe la noi, că deja ne este tare greu să ni-l mai recunoaștem.

element

Ce-ar fi să începem să facem o curătenie generală? Să începem să ne alegem gîndurile. Să rupem buruienele din noi și în locul lor să plantăm gînduri frumoase, colorate, pozitive. A-ți alege propriul mod de a gîndi, e că și cum ai alege zilnic în ce să te îmbraci. Alege să îmbraci gînduri ce te fac să te simți comfortabil, să te simți bine , inspirat și plin de tine (în sensul bun al cuvintului), gînduri care consideri tu că te caracterizează ca personaliate.

element

Ce-ar fi dacă într-o zi am alege să ne curățim ochii de toată murdăria din jurul nostru și am începe a alege să ne uităm la ce ne vrea sufletul. Să citim ceea ce vrea căpșorul nostru, să lăsăm soarele să între cîte puțin în noi, prin ferestre, adică prin ochișorii noștri.

element

Ce-ar fi să alegem astăzi ce emoții vrem să trăim? Ce-ar fi dacă în loc să ascultăm un conflict în troleibuz am alege să punem căștile cu piesa preferată în urechi. Ce-ar fi dacă în loc de a petrece 2,3 ore pe facebook , am merge și am cuprinde-o strîns pe mama, sau pur și simplu am merge la o plimbare înainte de somn, am dansa, am învăța o poezie ce ne place demult, am reveni la un hobby, am desena într-o carte de colorat.

element

O dată ce vă veți hotărî să faceți asemenea schimbări în voi, casa, adică corpul vostru va reîncepe să lumineze.. să inflorească, să se insănătosească. Eu personal sunt adepta ideii că toate bolile chiar și cele mai grave, apar de la alegerea de a pleca de la noi înșine prea des, de la prea multe emoții negative necontrolate, de la prea mult stres și de la prea multă ignoranță a propriului corp. Igoranță a propriilor necesități, de la lipsă hrănii spirituale și liniștii sufletești. Lucruri care sunt vitale pentru bunăstarea fiecăruia din noi.

Tu dragă cititorule ce zici? Ce alegi? Hai de azi să ne vindecăm împreună!

signature_black

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Anunțuri

8 gânduri despre „Scrisoare deschisă pentru tine

  1. Aceste rînduri m-au facut sa ma uit la viata mea dintr-o parte si am facut concluzii ca eu demult am părăsit casa, e timpul să mă întorc acasă…

    Apreciază

  2. Dar nu e un miracol ca te trezesti in fiecare zi si vezi un inceput,ca esti sanatos si e pace in jur,ca cei draji iti sunt alaturi si necatand la dificultatile ce le avem zilnic mergem inainte…. traesti si te misti,asta e important …

    Apreciază

  3. foarte frumos spus… si eu la fel cred ca felul nostru de a gindi, anume gindirea pozitiva este pasul catre vindecare, si m-am convins caci am ajuns la remisie, numai ca remisie e mai grea, acuma ma macina gindul la recidiva, nu ma pot bucura din plin de remisie, Elena ma bucur ca esti bine, si daca nu ma insel esti in remisie. Sanatate mult iti doresc si sa fii mereu optimista….

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s